Yeteneklerini İstihdam Fırsatına Çeviren Otizmli Sanatçı Eddie Lin tanışın!

Son güncelleme: 2024-06-28 12:26:33
Yeteneklerini İstihdam Fırsatına  Çeviren Otizmli Sanatçı Eddie Lin tanışın!

Eddie Lin, "Ausome Balloon Creator" adıyla da bilinen 22 yaşında bir balon sanatçısı. "Ausome" kelimesinin yazılışı, Eddie'nin otizmiyle ilgili bir kelime oyunu. Eddie’nin sanatı onun insanlarla bağ kurmasına yardımcı oluyor. Sanatı aracılığıyla insanlarla daha çok iletişim kuruyor ve kurduğu küçük işletmesiyle kendi kazancını yeteneği sayesinde elde ediyor.

Eddie'ye 3 yaşında otizm teşhisi konmuş. 10 yaşına geldiğinde, YouTube eğitimlerini kullanarak kendi kendine etkileyici balon heykelleri yapmayı öğrenmiş. O zamandan beri bu hobiyi kazançlı bir işe dönüştürmeyi başarmış. Eddie'nin yeteneği, ailesini özel etkinlikler için balon sanatı yaptığı ve siparişler aldığı küçük bir işletme kurmaya yöneltmiş. Annesi Jenny, balon sanatının Eddie'nin insanlarla nasıl etkileşim kuracağını öğrenmesine yardımcı olduğunu söylüyor. "Ondaki gelişimi gördüm. Artık insanlarla güvenle iletişim kuruyor." diyerek özgüvenin nasıl arttığını anlatıyor.

Eddie şu anda ondan hizmet almak isteyenlere en özel günleri için birinden güzel balondan figürler yapıyor. Yaptığı balon heykellerle anne adaylarının, gelin adaylarının, doğum günü çocuklarının özel günlerini çok daha anlamlı bir hale getiriyor. Eddie, her balon parçasını müşterilerine benzersiz kılmak için çabalıyor ve her sanat eserini birilerini gülümsetmek için bir fırsat haline getirmeye devam ediyor. Balonlar insanlara her zaman neşe getirir; Eddie’nin dokunuşuyla bu neşe, anlamlı bir mutluluğa dönüşüyor. ?