Verilen İstihdam Fırsatıyla Hayatı Değişen Otizmli Sam Castleman’ ile tanışın!

Son güncelleme: 2024-07-05 15:54:17

Sam Castleman üniversite eğitimini tamamladıktan sonra onu maalesef zorlu bir iş arama serüveni bekliyordu. Sam 150'den fazla iş başvurusunda bulunmuş ve bunların sadece biracından geri dönüş alabilmişti. Yaptığı görüşmelerse onun otizm spektrumda olmasından dolayı olumlu sonuçlanmadı. Sam daha sonra IBM'in Avustralya'da pilot uygulama yaptığı yeni bir nöroçeşitlilik programıyla karşılaştı ve bu program onun hayatını değiştirdi.

Program, veri analitiği ve uygulama geliştirme rolleri de dahil olmak üzere firma genelinde IT pozisyonlarında çalışacak nöroçeşitliliğe sahip bireylerin istihdamına yönelikti. Sam liseden beri teknoloji ve kodlama ile ilgileniyordu ve blockchain konusuna kendini geliştirmek istiyordu. Programa hemen başvurdu ve kabul edilen 10 kişiden biri oldu. Sam iki yıldan fazla süredir IBM’de çalışıyor ve şu an kendisi bir blockchain geliştiricisi.

Sevdikleri, Sam çalışmaya başladığından beri özgüveninde artış ve genel ruh halinde bir iyileşme fark ettiklerini söylüyorlar. Olumlu gelişmeler sadece bunlar değil, işinin sağladığı finansal istikrar, 18 aylık nişanlısıyla evlenmesine ve iki kızı için daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamasına da yardımcı oldu. Sam’in hikayesi, otizmli bireylere istihdam fırsatı verildiğinde hayatlarının ne denli değişebileceğinin muhteşem bir örneği.