Özel Gereksinimli Bireylerin İstihdamı için Kurulan Bir Girişim: Bitty & Beau's Coffee

Son güncelleme: 2024-07-12 12:13:20

Bitty And Beau's Coffee, ikisi Down sendromlu ve biri otizmli dört çocuklu Wright Ailesi tarafından kuruldu. Hem otizmli hem de down sendromlu bireylerin ebeveyni olarak Amy ve Ben Wright çiftinin ana amacı insanların nörotipik farklılıklar gösteren bireylere karşı olan ön yargılarını değiştirme isteğiydi. Ülke çapında özel gereksinimli bireylerin %80'inden fazlasının işsiz olduğu gerçeği ise onları harekete geçiren şey oldu.

Amy ve Ben Wright özel gereksinimli bireylerin hayatın her alanında kabulünü ve hayata dahil edilmesi gerektiğini savunuyorlar. Wright'lar, hayatlarını çocukları ve diğer özel gereksinimli bireyler için dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye adamış. Bitty And Beau's Coffee’nin ilk şubesi Ocak 2016'da Amerika’nın Wilmington eyaletinde açıldı ve özel gereksinimli 19 bireye istihdam sağladılar.

Bugün Bitty & Beau's Coffee, 200'den fazla çalışanı ile 12 eyalette 23'ün üzerinde mağazaya ulaştı. Wright Ailesinin başarısı fırsat vermenin dönüştürücü etkisinin bir kanıtı. Kuruculardan Amy ”Bitty & Beau's Coffee özel gereksinimli bireylere daha önce hiç sahip olmadıkları bir etkileşim yolu sağladı. Burası insanlara farklı olduğumuzdan çok birbirimize ne kadar benzediğimizi anlayabilecekleri güvenli bir yer.” diyerek fırsat vermenin önemini bizlere bir kez daha hatırlatıyor.